WSS3.0 SP2 event 6398 en registry

Al geruime tijd werkt het zoeken niet goed op m’n Sharepoint server waar ook dit weblog op draait. In de eventviewer zag ik het event 6398 continu terug komen.

Normaliter krijg je dit event te zien, samen met nog enkele anderen, en geven ze aan dat je de rechten op de dcom OSearch en de IWAM moet wijzigen.

Aangezien ik geen MOSS draai heb ik geen OSearch. Wel de IWAM, maar daar had ik de betreffende accounts al lokale activatie rechten op gegeven.

De fout die ik ook kreeg sloeg op het register:

Requested registry access is not allowed.

Heeft natuurlijk weinig met DCOM te maken. Jammergenoeg stond er niet echt een pad bij waar de accounts dan geen rechten op zou hebben.

Alle Sharepoint accounts in de Administrators groep plaatsen hielp niet.

Uiteindelijk kwam ik op deze post (Technet): https://social.technet.microsoft.com/Forums/en/sharepointsearch/thread/29c1a681-5996-4e71-ada7-3abc4fe772b5

Hier geeft iemand aan dat het mogelijk is dat de zoek database misschien corrupt is, dat was bij hem het geval. Het kan natuurlijk zo zijn dat dit ook bij mij het geval is.
Wat ik nu heb gedaan is de zoekservice gestopt, daarna weer gestart, maar met een andere database naam.

Na de indexer weer te alloceren aan m’n web applicatie is die begonnen met indexeren. Ik heb het zoeken nu even getest met de term ‘Sharepoint’ en het lijkt te werken. Ik krijg in ieder geval resultaten terug die ik zou verwachten.

Eindelijk!


Share

comments powered by Disqus