Windows 2K8R2 Hyper-V problemen met netwerk

Sinds kort draai ik een 2K8R2 machine met een Hyper-V rol. Voorheen had ik de gewone 2K8 Core versie draaien, maar dat voldeed me niet echt. Nu dus de nieuwste versie met GUI. Sowieso is het een stuk beter onderhouden voor een ontwikkelaar, maar het is ook echt goed voor zover ik na kan gaan. Wel had ik de laatste tijd problemen dat m’n virtuele Homeserver altijd hickups heeft als je hem wilt benaderen. Soms is de connectie gewoon zo’n 60 seconden weg, bestanden kopieren is een geduldige zaak, etc. Nu ben ik even aan het zoeken geslagen, maar kon tot op heden niemand vinden met een vergelijkbaar probleem. Vandaag vond ik ineens een KB artikel, KB 974909, die ongeveer hetzelfde probleem beschrijft met wat ik ervaar. Nu heb ik net de hotfix gedownload en zal hem zometeen installeren. Hopelijk lost dit het probleem op en kan ik de Homeserver weer als een NAS gebruiken. Link naar de KB is dit: https://support.microsoft.com/kb/974909


Share

comments powered by Disqus