VMWare Network Configuration en VMWare Player 3.0

Waar ik eerst bijna altijd VMWare Workstation gebruikte, ben ik nu genoodzaakt om toch vaak VMWare Player te installeren. Op zich geen probleem, aangezien VMWare Player tegenwoordig voldoende toereikend is waar ik het voor wil gebruiken (namelijk draaien van ontwikkel images). Hier heb ik momenteel nog niet echt perse de extra features van Workstation voor nodig.

Nu heb ik bij een klant waar ik zit alleen toegang tot het draadloze netwerk. Op zich geen probleem, echter hebben m'n meeste images een Bridged connection op de netwerkkaart. Deze bind zichzelf aan een netwerkkaart op het systeem en dat is niet altijd de draadloze netwerkkaart. Ik kon me herinneren dat dit kon worden geconfigureerd bij Workstation, maar had de optie nog niet gezien bij de gratis Player.

Blijkbaar is het standaard niet mogelijk om de netwerkconfiguratie in te stellen bij VMWare player. Gelukkig kwam ik op een blog post waar exact staat uitgelegd welke stappen moeten worden genomen om dit toch te kunnen doen.

Wat je moet doen is eigenlijk alle bestanden van VMWare Player uit de installer uitpakken en daarna het bestand `vmnetcfg.exe

uit `network.cab

kopieren naar de locatie waar VMWare Player staat geinstalleerd.

Omdat het doelloos is om een goed stappenplan slecht te vertalen, hier een quote van de gelinkte blog post:

The vmnetcfg.exe

is included in the installer, but won't be installed.

  1. Run the installer with /e option. For example:

`VMware-player-3.0.0-197124.exe /e .\extract

All contents will be extracted to “extract” folder.

  1. Open “`network.cab

" and copy `vmnetcfg.exe

to your installation folder,

typically “`C:\Program Files\VMware\VMware Player".

Binnen de applicatie kan de gekozen netwerkkaart worden gewijzigd, zie afbeelding hier beneden.

Zelf heb ik de executable nu aan m'n startmenu vast gemaakt, zodat ik dit ook weer snel kan switchen, aangezien ik op alle andere plaatsen waar ik kom wel gewoon een bedrade netwerkverbinding heb en geen draadloze.


Share

comments powered by Disqus