Versies RDP

Gisteren had ik weer een ’leuk’ probleem.
De hele dag via Remote Desktop zitten wij op een server van het werk.
Druk, druk, druk.

Rond een uur of 4 reboot ik m’n systeem, start RDP weer op om verbinding te maken met de server en krijg een foutmelding. Foutmelding was iets in de trand van:

the terminal services activex control (mstscax.dll) does not match the version of the client shell

Raar, aangezien ik het net nog had gebruikt. Antwoord kon ik vinden op deze website https://forums.msrportal.com/archive/index.php?t-20230.html

Blijkt dus dat op een of andere manier de dll van RDP dus is overschreven met een nieuwe versie. Ik dit uitzoeken en dat blijkt ook nog waar te zijn.
Die dll was versie 6.0.nogwat (Windows 2003 dus) en de executable was 5.1.nogwat (Windows XP dus).

Heel vervelend. Ik dus via safe mode de oude dll uit de i386 directory kopieren naar de system32 directory. Dat hielp niet echt. De foutmelding bleef bestaan.

Uiteindelijk, nadat ik alle stappen had gedaan, kwam ik tot het besluit dat ik RDP opnieuw moest installeren en dan de nieuwste versie.
Toevallig had ik net geen Win2k3 server cd/dvd naast me liggen. Verdorie.
De bestandsnaam MSRDPCLI.EXE intikken in Google hielp al. Al redelijk snel vond ik een ftp adres waar ik deze kon downloaden.

Dit deed ik dus. Downloaden, runnen en klaar is Kees.
Nu heb ik in de Program Files een werkend RDP programma, versie 5.2.nogwat.

Deze bestanden ook maar naar de system32 gekopieerd. Nu werkt die ook weer. Wel een gedoe zeg. En waar dit nou werd door veroorzaakt? Geen idee.


Share

comments powered by Disqus