Tetris for the win!

Vandaag wees een collega van me, Rodi B., op een site waar uitleg staat hoe je een zelfgemaakte Tetris kast kan maken. Aangezien ik nog een grote kast voor m’n dvd’s nodig heb keek ik maar even.

Dit is een voorbeeld configuratie van de kast

Uiteraard kun je kiezen voor een andere opstelling, aangezien het Tetris blokjes zijn. Op zich wel een leuk project en orgineel om in huis te hebben. Echter zul je wel problemen krijgen met het stapelen van dvd’s in deze kast, aangezien je ze soms op elkaar moet zetten. Dat vergemakkelijkt het pakken van een dvd-doosje niet echt.
Misschien is het een goed idee om glazen plankjes in de figuren te maken die doorlopen op de horizontale vlakken, zodat je langere vlakken hebt waar je iets op kunt zetten.

Een excuus waarom ik het niet kan/ga maken is omdat ik geen ‘miter-saw’ (cirkelzaag) heb die je in kan stellen op een bepaalde hoek.
Nog een excuus is omdat de Karwei in Lemmer nooit genoeg materiaal heeft. Waarschijnlijk kun je van het hout dat ze hier hebben net een half blokje maken. Uiteraard heeft de MultiMate hier om de hoek vast ook wel wat, maar toch.

Misschien dat ik dit wel ga maken nadat ik klaar ben met de belangrijkere dingen in het huis en tuin. Voor de geinteresseerden: https://www.instructables.com/id/E146K5AF23Z36R8/


Share

comments powered by Disqus