SharePoint 2007 development in Visual Studio 2010

Aan mij was de taak om een applicatie te schrijven welke informatie van SharePoint (Wiki sites) website kon wegschrijven naar HTML bestanden met een bepaalde opmaak.

Niks aan de hand, ware het niet dat ik op m’n Windows 2008 VM zowel MOSS 2007 als Visual Studio 2010 had geinstalleerd. Bij het toevoegen van de benodigde references kwam ik er ineens achter dat ik de SharePoint 2007 DLL’s niet kon vinden in de lijst. Het is ook een bekend ‘probleem’, aangezien het ook op Connect staat geregistreerd als issue. Er staat ook dat het probleem is geescaleerd naar het betreffende team, maar dat was al op 20 november 2009. Jammer dat dergelijke calls dan niet verder worden bijgewerkt, want blijkbaar is het antwoord gewoon ‘zoek het lekker zelf uit’.

Gelukkig kan ik dat ook prima zelf uitzoeken.

De dll’s staan namelijk gewoon in de map C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extenstions\12\ISAPI. Door de Browse knop te gebruiken bij het Add Reference scherm kan dan gewoon, net als vroeger, de betreffende dll worden geselecteerd, bijvoorbeeld Microsoft.SharePoint.dll.

Het werkt dan allemaal prima, maar is wel jammer dat dit niet standaard wordt ondersteund. Het is al erg genoeg dat we met Visual Studio 2008 ook al niet met SharePoint 2010 kunnen werken.


Share

comments powered by Disqus