LINQ in Sharepoint: LINQ4SP

Al een redelijke tijd terug heb ik op Codeplex wel eens LINQ to Sharepoint voorbij zien komen. ‘Leuk’ dacht ik toen, een LINQ implementatie voor Sharepoint. De laatste tijd kwam ik echter steeds vaker de term LINQ4SP tegen. Vreemd vond ik dat wel, aangezien de rest allemaal L2… is, beginnen ze nu ineens met een 4 in de naam. Toch maar even kijken dus. Wat blijkt, een bedrijfje is zelf bezig met een ‘betere’ implementatie van L2SP en heeft het LINQ4SP genoemd. Gezien de extentie ‘.hu’ van het domein denk ik dat ze uit Hongarije of zo komen. Momenteel verkeert het project nog in beta fase, maar het ziet er wel veelbelovend uit. Alles wat in L2SP kan, zal ook in L4SP kunnen en nog veel meer. Of het allemaal echt zo geweldig is zal moeten blijken. Zodra ik thuis zelf een Sharepoint test server heb staan kan ik het wel even uitproberen. Op het werk zal ik dit maar niet doen. L4SP zal een commercieel product worden, zodra het uit beta is. De beta testers zullen wel worden beloond als ze tot aanschaf overgaan, toch wel aardig. Dit is trouwens de link naar de pagina waar het gedownload kan worden: https://www.sharepointblogs.com/aghy/archive/2008/05/22/linq4sp-beta1-is-here.aspx Ook zijn de release notes hier te vinden.


Share

comments powered by Disqus