Jammer van de CJIB

Gelukkig hebben ze bij de lokale politiekorpsen ook door dat november, december en januari dure maanden zijn. Daarom controleren ze extra veel op snelheid, zodat mensen het extra voelen. En ook natuurlijk een beetje om hun boete-marges te halen.

Vandaag kreeg ik weer eens een boete via de mail binnen. 1 december heb ik te snel door Koufurderigge gereden op de Jeltewei. Dat is een provinciale weg waar je normaliter 80km/h mag rijden. De weg zelf lokt echter uit om 120km/h te rijden. Dit keer reed ik nog op een redelijk sociale snelheid, namelijk 98km/h (na aftrek van allerlei correcties).

Boetebedrag is 76 euro. Een forse. Ook wordt ik nog extra genaaid door de lease-maatschappij. Er moet namelijk 5,95 euro administratiekosten worden betaald. M’n collega kreeg vandaag ook een boete binnen en die hoefde dat niet. Zal waarschijnlijk alleen moeten als je meerdere malen per jaar een bekeuring krijgt.

Nou ja, weer een dag voor niets gewerkt.

Voor zover ik na kan gaan komt er zeker weten nog 1 snelheidsboete van december, dus ik maak m’n borst maar nat. Dat wordt namelijk ook een dikke.

Voordeel voor de verkeersveiligheid is wel dat ik nu de komende dagen weer gewoon 123km/h rij op de snelweg en 82km/h op de provinciale wegen.

Dat duurt meestal maar een paar dagen en dan begint het scheuren weer.


Share

comments powered by Disqus