IntelliSense in VS2008

Vandaag ben ik afgestapt van ReSharper, mede omdat dit Visual Studio enorm vertraagd. Ook denk ik dat het de oorzaak is dat m’n VS2008 installatie corrupt is geraakt. Het crashed bij het aanpassen van CSS-bestanden en heeft (nog) geen LINQ support. Nu draai ik dus weer VS2008 zonder ReSharper. Qua performance is het systeem nu wel vooruit gegaan. De reden waarom ik ReSharper had geinstalleerd was de IntelliSense, aangezien deze anders werkt in VS2008. Met de standaard instellingen moet je continu op [Ctrl]+[Spatie] indrukken om het menu te zien. Dit wil ik niet. Ik wil continu na een .-teken het IntelliSense menu zien. Liever ook bij het invoeren van variabelen, zoals je ook in VS2003 en VS2005 had. Die bood ReSharper. Nu ik die software niet meer heb moest ik dus zelf bij de instellingen van VS2008 op zoek. Uiteindelijk heb ik gevonden hoe ik IntelliSense iets beter kan laten presteren. Als je in VS naar Tools|Options|Text Editor gaat zie je daar 3 checkboxes die aangevinkt kunnen worden. Nadat je dit hebt gedaan verschijnt IntelliSense nadat je een .-teken hebt ingevoerd. Zelf heb ik nog niet gevonden hoe ik het standaard op kan laten komen wanneer ik variabelen intik. Dat is wel jammer, maar het werkt zo in ieder geval iets minder frustrerend. Wel raar dat ze dit in VS2008 zo enorm hebben gewijzigd. Het zal wel met performance of zo hebben te maken. Jammer, aangezien ik graag gebruik maak van IntelliSense.


Share

comments powered by Disqus