Forefront TMG Unable to Listen on port 80

Enkele weken terug heb ik Forefront TMG geinstalleerd. Reden hiervoor was dat ik iets nodig had dat http-redirection kan doen, omdat ik meerdere websites wil hosten vanuit m'n interne netwerk. Dit kan natuurlijk via de router, maar die doet alleen port forwarding. Aangezien niet alle websites op dezefde server komen te staan kon ik hier weinig mee.

Bij het maken van de http regels kreeg ik in de logging van Forefront continu de melding ‘TMG is Unable to Listen on Port 80 (no IIS was not installed)'. Dit vond ik een rare melding, aangezien IIS gewoon was geinstalleerd. Ook host ik geen websites op de Forefront server, dus snapte het probleem niet echt. Gelukkig ben ik niet de eerste die tegen dit probleem aanliep en was er een artikel geschreven op TechNet hoe dit kon worden getackeld.

Blijkbaar zijn er verschillende services die op poort 80 luisteren, waardoor ForeFront hier geen ownership op kan krijgen of iets dergelijks.

Gelukkig kon ik aan de hand van de beschrijving in het artikel weer verder en werkt de site-forwarding nu prima.


Share

comments powered by Disqus