Film posters

Gisteren moest ik m’n huis dus nog een beetje aankleden. Zo heb ik nog wat plantjes gekocht, schilderijen en eindelijk ook grote wissellijsten.

Van die grote lijsten zijn nogal lastig te vinden. Eigenlijk had ik ze nodig van het formaat 70x100. Dat zijn namelijk de afmetingen van de filmposters die ik had.
Bij de HEMA in Lemmer hebben ze die wel, maar moeten ze worden besteld. Daar had ik geen tijd voor, dus heb ik bij de Leenbakker maar iets kleinere gehaald.

Dit betekende dat ik de posters kleiner moest maken. Eigenlijk koop je die posters voor het persoon/ding/plaatje dat er op staat en niet voor de tekst wie er allemaal in de film spelen.

De onderkant kon dus weg worden gehaald van de posters. Tevens zijn de zijkanten meestal niet enorm interessant. Je kunt posters natuurlijk kleiner maken met een schaar, zoals gisteravond ook werd opgemerkt. Hier heb ik niet voor gekozen. De reden?

Bij knippen heb je kans dat je niet helemaal recht knipt, een kartel maakt of iets dergelijks. Ik heb nu gewoon het overtollige papier omgevouwen. Zo krijg je een mooie ’natuurlijke’ zijkant, zonder witte randjes of zo.

Na een beetje passen en meten was de eerste poster voor elkaar. M’n Resident Evil: Apocalypse poster was klaar.

Daarna nog m’n twee Alien vs. Predator posters. Toen moesten ze nog worden opgehangen.

Voor de AvP posters had ik al een plekje bedacht, namelijk naast elkaar in m’n computer kamertje.

Best mooi geworden al zeg ik het zelf.
De RE poster was moeilijker. Hier had ik namelijk niet echt een muurtje voor.

Nu heb ik maar bedacht dat ik een film-trap-muur wil hebben. Wit betekend dat ik de muur bij de trap vol wil hebben met film posters.
Ik ben nu boven begonnen. Hier hangt nu de RE poster.

Ook wel redelijk mooi. Nu nog m’n Underworld poster. Hier heb ik eerst weer een nieuwe lijst voor nodig.

Binnenkort maar even kijken of ik nog ergens 2 vinden. Ik denk een Scream en een I Know What You Did Last Summer poster. Misschien anders Aeon Flux of Ultraviolet, of…. Nou ja, daar moet ik nog maar even over denken.


Share

comments powered by Disqus