Eindelijk een MCPD titel

Gisteren was het dan eindelijk zo ver dat ik m’n 70-564 examen mocht doen. Dit examen is voor de titel MCPD ASP.NET Developer 3.5. Aangezien er niet echt studiemateriaal is voor dit examen, behalve dan de MSDN site, had ik besloten dit zo snel mogelijk na het bijbehorende MCTS examen in te plannen. Dit is een goede actie geweest.

Het examen heb ik gisteren met vlag en wimpel gehaald, waardoor ik nu een nieuw logo mocht maken op de MCP website.

Ik moet zeggen dat dit examen me behoorlijk mee viel. Bij het MCTS examen krijg je vaak code voorbeelden waar je echt goed in moet zoeken wat er fout is en behoorlijk wat in-depth kennis nodig hebt om te weten wat er allemaal wel en niet mogelijk is. Bij dit MCPD examen krijg je situaties voorgeschoteld waarna je een antwoord moet kiezen wat de beste oplossing voor de huidge situatie. Misschien is dat ook wel de bedoeling, dat je nu het breder plaatje moet kunnen overzien. Je hebt immers met het MCTS examen al bewezen dat je genoeg kennis hebt om de functionaliteit in te kunnen bouwen.

Wat ik nu ga doen? Denk eerst even enkele maanden niets, totdat de .NET 4.0 en Sharepoint 2010 examens klaar zijn.


Share

comments powered by Disqus