Default knop in ASP.Net 2.0

Vandaag had ik een raar probleem in m’n web-applicatie.

Ik had een zoekvenster gemaakt en hier stond maar 1 tekstbox en 1 zoekknop op. Wanneer ik in de tekstbox een zoekstring plaatste en dan op de knop ‘Zoek’ drukte werden m’n resultaten gevonden.

Wanneer ik echter op de [Enter]-knop op het toetsenbord drukte werd de pagina wel herladen, maar werd het knop-event niet geactiveerd.

Op zich kon ik dit wel verklaren doordat er geen default knop in het form was gedefinieerd. Het rare was echter dat wanneer ik 2 of meer textboxen in het zoekvenster had, dat het zoeken met de [Enter]-knop wel lukte. Nadat ik hier voldoende tijd aan had besteed vond ik het wel welletjes geweest, aangezien ik het probleem niet kon vinden.

Tijdens m’n zoektocht kwam ik wel de volgende pagina tegen: https://www.beansoftware.com/ASP.NET-Tutorials/Accept-Enter-Key.aspx

Het blijkt dat je vanaf ASP.Net 2.0 je een DefaultButton kunt opgeven aan een Panel. Je geeft het ID van de zoek-knop op en dan werkt het.

Zo heb ik nu dus ook m’n zoekvenster gemaakt, door alle textboxen in een panel te plaatsen met een defaultbutton die refereert naar m’n zoekknop.


Share

comments powered by Disqus