2x meer geheugen

Aangezien ik een paar centjes had verdiend in de Lemster week vond ik dat dit maar gespendeerd moest worden aan leuke dingen. Vandaar dat ik nu m’n geheugen in m’n pc heb vergroot. In plaats van 1GB RAM geheugen heb ik nu 3GB.

2 dimmetjes erbij van ieder 1GB. Eigenlijk was dit ook wel nodig met Vista, want 1GB is naar mijn mening wel het minimum dat je moet hebben om het lekker te laten lopen.

Nu hoef ik de komende tijden niet bang te zijn dat ik te weinig heb, eigenlijk is het namelijk een beetje overkill.

Het opstarten van m’n pc ging nu wel iets langzamer, maar dat kan ook komen doordat Vista even moets ‘wennen’ aan het nieuwe geheugen. Volgende keer zal het wel iets sneller weer gaan. Tijdens het surfen merk ik er niet iets noemenswaardigs van. Misschien dat Outlook en IE iets sneller tegelijkertijd opstarten, maar dat zijn geen kwesties van seconden, meer halve of miliseconden.

Ach, ik ben er nu wel blij mee. Geheugengebruik is nu op 34%, wat betekend dat net iets meer van m’n originele 1GB al is gebruikt. Daaruit blijkt al dat je minstens 1.5GB nodig hebt om Vista Ultimate te draaien als je het gebruikt om te surfen en te mailen.


Share

comments powered by Disqus